szolgalatfejlesztes@reformatus.hu

1 okt 2015

Toborzó szakmai napok – résztvevői szemmel

A Református Szolgálatfejlesztés projekt egyik legfontosabb célja, hogy a rendezvénysorozatok, a szakmai anyagok és a képzések is olyan szakmai tartalommal rendelkezzenek, amelyek segítik az intézmények, a vezetők mindennapjait a minőségi szolgálatban. A TÁMOP 5.4.12-14/1-2015-0003 projekt regionális rendezvényeiről érkező visszajelzések alátámasztják, hogy a Református Szolgálatfejlesztés “Hit-tudás-fejlődés” mottója megvalósul a képzések és a rendezvények során.

Miskolc

„A konferencia véleményem szerint nagyon hasznos, szakmailag tartalmas, a mindennapi munkámban felhasználható új ismeretek megszerzésére adott lehetőséget. Az előadások átfogó képet nyújtottak a projekt céljairól. A jól felépített program és tájékoztató az előadók szakmai felkészültségét igazolta.  Gratulálok a szervezéshez és további sikeres munkát kívánok!”

„Az előadások érthetőek, rövidek és figyelem felkeltőek voltak. Különösen a demenciával kapcsolatos előadás, amely példákkal illusztrált és magával ragadó volt! A szervezők az idővel nagyon jól gazdálkodtak.”

Nyíregyháza
„Egyértelmű tájékoztatást kaptunk a szolgálatfejlesztés céljáról, irányáról. A “Határidőnapló” és “HR protokoll” nagyon hasznos útmutató lesz számunkra, egységessé és egyértelművé teszi a Református Egyház által fenntartott intézmények munkáját. A családsegítő- és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások és egyéb aktuális szociálpolitikai kérdések megbeszélése figyelemfelkeltő információként szolgált.”

Budapest
„A leginkább hasznos előadás számunkra a „Támogatott lakhatás kihívásai ill. a kitagolás, támogatott lakhatás gyakorlati tapasztalatai” c. volt, mert szolgálatunknál nagy létszámban vannak családban élő intellektuálisan akadályozott fiatal felnőttek, akiknek továbbítani tudjuk ezt a lehetőséget. Bódy Éva Főosztályvezető-helyettes Asszony előadása az aktualitások miatt volt kiemelkedően jó.
Minden előadó szakmailag nagyon felkészült, ugyanakkor jól érthető volt. A rendezvény hasznossága vitathatatlan. Színvonalas, a hétköznapi munkába jól átültethető információkkal lettünk gazdagabbak.”

Székesfehérvár
„2015. augusztus 14-én vettünk részt a ” Református Szolgálatfejlesztés” elnevezésű TÁMOP 5.4.12-14/1-2015-0003 azonosító számú projekt regionális toborzóján Székesfehérváron.
A rendezvény számunkra nagyon érdekes és tanulságos volt, hiszen állami fenntartású intézmények vezetőiként betekintést nyerhettünk a Református Szeretetszolgálat szervezeti felépítésébe, a tervezett rövid és hosszútávú stratégiai lépések meghatározásába.
Érdekes és hasznos volt számunkra az elhangzott szakmai ismeretek református vallású megközelítése, valamint összefoglaló információkat hallhattunk az aktuális szociálpolitikai kérdésekről is.
A projekt eredményes megvalósításához sok sikert kívánunk!”