A jelentkezési határidő lejárt. A képzésekre regisztrálókkal hamarosan felvesszük a kapcsolatot,  és tájékoztatással leszünk arról, hogy elfogadtuk-e a jelentkezést, illetve ha igen, milyen további teendők vannak.

A képzés, oktatás az intézmények magasabb vezetői pozícióját betöltő felső vezetőknek vagy a helyettesüknek szól, akik teljes körűen átlátják az adott intézmény munkáját, működését, stratégiáját.

A képzés során lehetősége lesz a felső vezetőnek a pozíciója betöltéséhez szükséges átfogó, magas szintű jogi ismeretek megszerzésére, elmélyítésére.

A képzés moduljai a szociális intézményekben, ellátásokban felmerülő elmélyült, széleskörű jogi ismeretet, tudást igénylő belső problémáira, nehézségeire koncentrálnak, és ezek megoldásához adnak hasznos gyakorlati és elméleti eszközrendszert.

A képzés során az felső vezetők eligazítást kapnak a jogalkotás és jogalkalmazás, valamint a szociális jogrendszer területén. Letisztult képet látnak majd a fenntartói és intézményvezetői hatáskörök és feladatkörök között. Válaszokat kapnak a cselekvőképesség és gondnokság kérdéskörében felmerülő problémákra.

Cél az intézményvezető mint munkáltatói jogkört gyakorló munkaügyi, HR alapismereteinek áttekintése, tudásának bővítése az egyes szociális ellátási típusokra tekintettel, valamint az intézményvezető, mint “vezető” ismereteinek bővítése. A munkaügyi, vezetői feladatok komplex ellátása érdekében szükséges szakmai ismeretek megszerzésének a biztosítása.

Előtérbe kerülnek még az intézmények mindennapos életét érintő egyéb jogi kérdések, jogi területek, mint például a szolgáltatások kiszerződtetésének kérdése.

Ezekkel az ismeretekkel a képzésben résztvevők képesek lesznek az általuk vezetett szociális ellátási formában, intézményben a munkáltatói jogkört megfelelően gyakorolni, a szociális jogszabályokat megfelelően értelmezni, használni, belelátni a polgári jog intézményhez kapcsolódó vonatkozásaiba és ezáltal az intézményük életét érintő megalapozott döntéseket meghozni.

Hasznos információk

Helyszín: Budapest

CSOPORT IDŐPONT
1. CSOPORT 2015. október 12-14.
2. CSOPORT 2015. szeptember 14-16.
3. CSOPORT 2015. szeptember 28-30.