A jelentkezési határidő lejárt. A képzésekre regisztrálókkal hamarosan felvesszük a kapcsolatot,  és tájékoztatással leszünk arról, hogy elfogadtuk-e a jelentkezést, illetve ha igen, milyen további teendők vannak.

A képzés alapinformációi

  • Minősítési szám: T-05-17/2015
  • Kreditérték: 30 pont
  • Óraszám: 30 óra
  • A képzés időpontja: 2015. október 1-3.
  • Képzési helyszín: Budapest

A képzés célja

Megváltoztak és megnövekedtek a gondozási és ápolási feladatok a négy órát meghaladó gondozásra szoruló ellátottak esetében. Ezen feladatok szakszerű elvégzéséhez szükséges az ápolási illetve szakápolási feladatok felfrissítése, az új eljárások bevezetésének ismertetése, a lelki támogatás fontosságának hangsúlyozása.

A képzés célcsoportja

A szociális intézményi ellátásban dolgozó gondozóknak, ápolóknak, gondozói-, segítői tevékenységben résztvevő szakembereknek (házi segítségnyújtás, idősek otthona, pszichiátriai betegek otthona, szenvedélybetegek otthona, fogyatékos személyek otthona, pszichiátriai betegek rehabilitációs intézménye, szenvedélybetegek rehabilitációs intézménye, fogyatékos személyek rehabilitációs intézménye, hajléktalan személyek rehabilitációs intézménye, gondozási központ, fogyatékosok nappali intézménye, szenvedélybetegek nappali intézménye, pszichiátriai betegek nappali intézménye, időskorúak gondozóháza, fogyatékosok gondozóháza, pszichiátriai és szenvedélybetegek átmeneti otthona, hajléktalanok éjjeli menedékhelye, hajléktalanok átmeneti szállása, pszichiátriai betegek lakóotthona, fogyatékos személyek lakóotthona)

A képzésről

A szociális intézményekben, hajléktalanok ellátásában és a gondozásra szorulók otthoni ellátásában az ápolóknak egyre több ápolási-szakápolási ismeretekre van szükségük. Megnövekedett a decubitusban és különböző más betegségben szenvedők száma, amelyet a kor kihívásainak megfelelően, szigorú protokollok szerint, intelligens kötszerekkel kell, hogy ellássanak.

Az ápolási dokumentáció vezetése a tartós ápolást igénylők körében nagyon nehézkes, hiszen meg kell felelni a jogszabályi előírásoknak, a minőségirányítási rendszereknek és nem utolsó sorban az emberközpontú szemlélettel, a lelkiismeret szerinti gondozással.

A dolgozók többsége még mindig a gondozási tevékenységre képződött ezért az új ismeretekkel meg kell őket ismertetni, és felvértezni a mentális segítségnyújtásra is.

Az intézményekben a cukorbetegségben szenvedőknek ugyanúgy kell biztosítani a diétát a rendszeres gyógyszerbeadást és az inzulint mintha otthonában látnák el. A lakók mozgatásával és korszerű technológiák bemutatásával tovább lehet őket közösségben foglalkoztatni.

A szükségességét az elöregedés, a magatehetetlenné válás, a betegségek megjelenése, súlyosbodása, az önellátás képtelensége illetve akadályozottsága igényli. A dokumentáció vezetése elengedhetetlen szükség, a jól vezetett dokumentáció pedig az ápoló „védelme”.

A képzés vizsgával zárul. Sikeres vizsgát követően a Tanúsítványt valamint a kreditpontról szóló Igazolását 10 napon belül postázzuk.