A jelentkezési határidő lejárt. A képzésekre regisztrálókkal hamarosan felvesszük a kapcsolatot,  és tájékoztatással leszünk arról, hogy elfogadtuk-e a jelentkezést, illetve ha igen, milyen további teendők vannak.

A képzés alapinformációi

  • Minősítési szám: T-05-018/2015
  • Kreditérték: 30 pont
  • Óraszám: 30 óra
  • A képzés időpontja: 2015. október 7-9.
  • Képzési helyszín: Miskolc

A képzés célja

A képzés célja, hogy a hospice, palliatív szemlélettel elméleti és gyakorlati segítséget, lelki támogatást adjon az idősek ellátásában, valamint a szociális ellátásban dolgozóknak a halál, szenvedés elfogadásához, a haldokló ember segítéséhez.

A képzés célcsoportja

Idősek, fogyatékosok, hajléktalanok, pszichiátriai és szenvedélybetegek ellátásában dolgozó szakemberek.

A képzésről

A képzés során a mindennapi munkában alkalmazható hospice ismeretekeket adunk át, amelyek segítenek az idős betegek, haldoklók gondozásában. A háromnapos programban saját élményre építve ismertetjük meg elméletben, és gyakorlatban a hospice szemléletet.

Az első modulban megismertetjük a nemzetközi és a magyar hospice mozgalom történet, a jelen helyzetről, a különböző nemzetközi standardokról, a hospice ellátás etikai szempontjairól tájékoztatjuk a résztvevőket, valamint E. Kübler Ross, V. Kast, Y. Spiegel alapján vázoljuk az elköszönés állapotában lévő emberben végbemenő pszichés, spirituális fázisokat.

A második modulban foglalkozunk a szenvedés örök kérdésével: „mi értelme van az ember szenvedésének?” Összefoglaljuk a bölcseleti és a világvallások válaszait, fókuszálunk – a „totális szenvedés” biológiai pszichés, szociális, spirituális összetevőire.

A harmadik modulban beszélünk az idősekkel való kommunikációban a halálról, elmúlásról, a spiritualitás és hit szerepéről, az idősek testi, pszichés, szociális, spirituális szükségleteiről, a hozzátartozókkal való kapcsolattartás módjairól, az önkéntesek gondozásba való bevonásának lehetőségeiről, hazai tapasztalatairól, valamint arról, hogy a hospice szemléletet hogyan lehet alkalmazni az idősek gondozásában.

A képzést egyéni és csoportos megbeszéléssel, kiértékeléssel fejezzük be.

A képzés vizsgával zárul. Sikeres vizsgát követően a Tanúsítványt valamint a kreditpontról szóló Igazolását 10 napon belül postázzuk.