A jelentkezési határidő lejárt. A képzésekre regisztrálókkal hamarosan felvesszük a kapcsolatot,  és tájékoztatással leszünk arról, hogy elfogadtuk-e a jelentkezést, illetve ha igen, milyen további teendők vannak.

A képzés az együttműködő partnerek, egyházközségek alkalmazásában álló intézményvezetőket és helyetteseiket célozza meg. A képzés 3 csoportban történik, csoportonként 24 órában.

A 24 órás képzés során – az oktató intézményvezetői és gazdaságvezetői gyakorlatának köszönhetően – a szociális intézmények feladatainak ellátását pragmatikus megközelítésben elemzi, mely során nem csak általános vezetői, humán menedzsment ismeretek bemutatására kerül sor, hanem a pénzügyi és vezetői számvitel témakörein túl olyan gyakorlatias, hasznos és elengedhetetlen kérdések tárgyalására, mint az ellenőrzés vagy a kontrolling.

A képzés során hangsúlyt fektetnek a komplex menedzser szintű feladatok bemutatására, megismertetésére, ezek megvalósításának módszereire, s lehetséges veszélyeire. Külön figyelmet kapnak az egyes részterületek során olyan a hagyományostól eltérő metodikák, mint a csoportos feladatmegoldások, az esettanulmányok, az interaktív feladatok.

A képzés eredményeképpen a vezetők képesek lesznek az általuk vezetett intézményre vonatkozó pénzügyi-gazdasági információk elemzésére, reális képalkotásra az intézmény vagyonáról és pénzügyi helyzetéről, s ezáltal a megalapozott döntéshozatalra azzal kapcsolatban, hogy milyen költségkeretek mellett mely feladatok megvalósítása válhat reális céllá. Megismerkednek a vagyongazdálkodás legfontosabb alaptételeivel és feladataival, az emberi erőforrás gazdálkodás fogalmaival, a különböző vezetési technikák és szervezeti kultúrák előnyeivel és hátrányaival.

Az esettanulmányok segítségével képesek lesznek azokat adaptálni saját szervezetükre vonatkozóan, segítve ezzel nemcsak saját, hanem közvetlen munkatársaik munkáját is.

Az oktatás célja olyan sikeres vállalatvezetési technikák bemutatása, melyek a hétköznapok során is kiválóan hasznosíthatóak a szociális intézmények sajátosan emberközpontú világában is, melyek a felelős gazdálkodás követelményeinek is megfelelnek.

Hasznos információk

Helyszín: Budapest

CSOPORT IDŐPONT
1. CSOPORT 2015. szeptember 14-16.
2. CSOPORT 2015. szeptember 28-30.
3. CSOPORT 2015. október 12-14.