A jelentkezési határidő lejárt. A képzésekre regisztrálókkal hamarosan felvesszük a kapcsolatot,  és tájékoztatással leszünk arról, hogy elfogadtuk-e a jelentkezést, illetve ha igen, milyen további teendők vannak.

A képzés alapinformációi

  • Minősítési szám: T-14-076/2012
  • Kreditérték: 30 pont
  • Óraszám: 30 óra
  • A képzés időpontja: 2015. szeptember 24.-2015. szeptember 26.
  • Képzési helyszín: Székesfehérvár

A képzés célja

A különböző fogyatékosságokkal élő embertársaikkal munkatársként, ügyfélként kapcsolatba kerülők számára olyan lelki, elméleti és gyakorlati ismeretek nyújtása, amelyek javíthatják az ép és a fogyatékos személyek és csoportok közötti kommunikáció hatékonyságát, a fogyatékosság elfogadását.

A képzés célcsoportja

Idősek, fogyatékosok, pszichiátriai és szenvedélybetegek ellátásában dolgozók, gyermek- és családgondozásban dolgozók és egyéb személyes gondoskodást végző szakemberek, akiknek a személyes életterükben és a munkahelyi környezetükben kapcsolatba kerülhetnek fogyatékos személyekkel.

A képzésről

Érzékenyítés, ráhangolódás a fogyatékosság problémakörére. Ismeretek, készségek és képességek összegzése, amelyből kiderül, hogy mit nyernek a fogyatékos-ép kommunikációs kapcsolatból a kommunikáló felek. Főbb fogyatékossági típusok kommunikációbeli következményeinek megismerése, és olyan alkalmazott technikák elsajátítása, melyek felkészítenek a különböző fogyatékosságokkal élő emberekkel kialakuló kommunikációs helyzetekre. A résztvevők szerezzenek alapvető ismereteket a fogyatékosságról, a fogyatékos emberekkel kapcsolatos rehabilitációs szemlélet változásairól, a probléma társadalmi megközelítéséről. Ismerjék meg a jogi szabályozás alapvető nemzetközi és hazai dokumentumait, azok tartalmát. A fogyatékos embereknek szociális szolgáltatást nyújtó szervezetek kommunikációs hídépítése. Az önszerveződő esélyegyenlőségi küzdelmek történetének fontosabb állomásai. Érzékeljék, hogy milyen hosszú út vezet a törvényi szabályozástól a valódi esélyegyenlőségig, a társadalmi és személyes elfogadásig.

A képzés vizsgával zárul. Sikeres vizsgát követően a Tanúsítványt, valamint a kreditpontról szóló Igazolását 10 napon belül postázzuk.