szolgalatfejlesztes@reformatus.hu

Felkészült intézményvezetők

A tudástár jogi és gazdasági kérdések pontjában olyan tájékoztató kiadványokat, protokollokat teszünk közzé, amelyek az egyházi fenntartású szociális intézmények munkáltatói jogkört gyakorlóinak, valamint munkatársainak nyújtanak segítséget az ellátott – munkatárs – szervezeti egység hármasában, meghatározott területeken.

Ellátotti oldal vonatkozásában segítséget kívánunk adni abban, hogy hogyan járjanak el a szociális intézmények valamint szociális szolgáltatások munkatársai az ellátottak szociális és egyéb ügyeinek intézésében és hogyan történjen az ehhez kapcsolódó ellátotti pénz – és értékkezelés.

Munkatársi oldal vonatkozásában célunk, hogy a munkáltatói jogkör gyakorlója megfelelő információ birtokában legyen arról, hogy hogyan járhat el egy munkajogi jogviszony során, illetve milyen nélkülözhetetlen feladatai, kötelezettségei vannak.

A szervezeti egység tekintetében, azaz mint szociális szolgáltatás, vagy szociális intézmény esetében kronológiailag rendszerezve összefoglaljuk azokat a jogszabály által konkrétan vagy idő intervallumra meghatározott, valamint az év során bármikor elvégezhető feladatok listáját, amelyek egy intézmény jogszabályi elírásoknak megfelelő, minőségi működéséhez szükségesek. Ezzel szintén támogatva az intézmény vezetőjének és munkatársainak a munkáját.

Szakmai anyagok:

A visszajelzések alapján tartalmi, formai és szerkezeti változtatásokat hajtunk végre a munkaanyagokon.